18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Ördek avına 4 milyar ceza

Türkiye’nin, sınırları itibariyle en büyük Milli Parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda yabani ördek avladığı tespit edilen bir kişiye, Konya Çevre Orman İl Müdürlüğü’nce yaklaşık 4 milyar liralık para cezası kesildi. Beyşehir-Akseki Karayolunun 2. kilometresinde rutin yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, Beyşehir kent merkezine seyir halinde olan 35 EJD 04 plakalı özel otomobili durdurdu.

İbrahim Ö’nün otomobilinin bagaj bölümünde yapılan aramada, avlanmış 13 adet sakar meke adı verilen yabani ördek bulundu.


Aracı kullanan İbrahim Ö, yabani ördekleri Beyşehir Gölü’nün Karaburun açıklarında ağla avladığını öne sürdü. Yapılan incelemede ördeklerin av tüfeği ile vurulduğu tespit edildi.


Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği’ne yabani ördeklerle birlikte teslim edilen avcıya, yasak olan milli park sahası içinde ateşli silah kullanarak avlanmaktan yasal işlem yapıldı.


Çevre cezaları ile birlikte Konya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından avcıya kesilen idari para cezasının yaklaşık 4 milyar liraya ulaştığı bildirildi.


Milli Park ve doğal sit alanı statüsü ile koruma altında olan Beyşehir Gölü’nde ateşli silahlarla avlanmak yasak kapsamında bulunuyor. 4 milyar liralık para cezasının bugüne kadar bir avcıya verilen en yüksek ceza miktarı olduğu bildirildi.
aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?