23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Orman yangını alarmı

Beyşehir İlçe Orman İşletme Müdürlüğü emrinde bulunan 3 yangın arazözü ile Karadağ röle istasyonu, faaliyete geçirildi.

2005 yılının çok sıcak geçeceğine dair bilim çevrelerinden elde edilen bilgiler neticesinde harekete geçen Orman Genel Müdürlüğü’nün, sorumluluğundaki bölge ve ilçe müdürlüklerine bir yazı göndererek, emrindeki yangın arazözleri ile röle istasyonlarının faaliyete geçirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü D. Ali Şeker, Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatı üzerine tüm Türkiye çapında gerçekleştirilen uygulamanın Beyşehir İşletme Müdürlüğü sorumluluk mıntıkasında da uygulanmaya başladığını belirterek, "Sorumluluk mıntıkamız olan Beyşehir, Seydişehir, Derebucak ve Hüyük İlçeleri’nde bulunun 3 arazöz ile Karadağ röle istasyonumuz yangın için riskli sezonun başlayacağı tarih olan 1 Haziran yerine 1 Mayıs 2005 tarihinden itibaren faaliyete geçirilmiş bulunmaktadır" dedi.

Şeker, "Bu yılın çok sıcak geçeceğine dair elde edilen bilgiler doğrultusunda ormanlarımızda olası yangınlar için erken alarm verdik. Ancak, yangın işçilerimiz yine her zaman olduğu gibi 1 Haziran’dan itibaren görev başı yapacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 11:45:04
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 15:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?