24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Ormandaki hayvan kemikleri benim

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde Atatürk Ormanı’na dökülen ve içerisinde at, domuz, kedi, köpek, küçük ve büyükbaş hayvanlara ait kemikler bulunan yığına, kemik ticareti yaptığını iddia eden bir kişi sahip çıktı.

Beyşehir’de kemik ticareti yaptığını ileri süren Kazım Metli, Atatürk Ormanı’na dökülen kemiklerin kendisine ait olduğunu söyledi.

Bu kemikleri ticari maksatla topladıklarını belirten Kazım Metli, "Piyasası düşünce bunlar elimizde kaldı ve Atatürk Ormanı’nda bir alana bir vasıtayla götürerek döktük.

Yerimiz olmadığı için ormanlık alana gerektiğinde tekrar buradan almak için boşalttık" dedi.

Domuz kemikleri konusuna da açıklık getiren Metli, "Beyşehir’de domuz avcılığı çok yaygın. Bütün köylerde vurulan bu domuzların kemikleri doğada çok rahatlıkla bulunabiliyor. Kemiği alan fabrikalar da bu domuz kemiği mi, kedi köpek kemiği mi buna bakmıyor. Kemik olsun da ne kemiği olursa olsun" diye konuştu.

Tarım İlçe Müdürü Osman Yıldırım, ormanlık alanda bulunan bu kemiklerin ilçede paniğe neden olduğunu, halkın endişe içerisine girdiğini, bunun yanısıra, et sektörünü de bu konuda çıkan haberlerin olumsuz yönde etkilediğini belirterek, kemik toplayıp satmanın, bu işin ticaretini yapmanın yasalarda bir suç teşkil etmediğini sözlerine ekledi.

Geçen hafta Atatürk Ormanı’nda kemiklerin bulunmasının ardından Beyşehir’de başlayan tedirginlik nedeniyle vatandaşların kırmızı ete daha az talepte bulunması yüzünden kasap ve kesim yerlerinin de işleri olumsuz yönde etkilenmişti.

İç piyasada başta Konya olmak üzere büyük şehirlere et gönderen Beyşehir bölgesinde faaliyet gösteren sektör işletmecileri, et siparişlerinin de bu haberlerden olumsuz yönde etkilendiğini belirtmişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:06:51
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 13:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet arslan IP: 82.164.180.xxx Tarih : 18.03.2005 00:36:21
ulan dangalak kazim milleti ne hale getirmissin.abicim alin bu adamlari ilceden ya.nerelere satiyordun o kemikleri sen hangi fabrikalara bu kemiklerle neler yapilacakti?soruyorum yetkililere bu konuya aciklik getirin?saygilar