18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Rekabet yolculara yaradı

Beyşehir'de, otobüs firmalarının kendi aralarında başlattığı rekabet yolculara yaradı. Beyşehir Otogarı’nda faaliyet gösteren seyahat firmalarının aylardır sürdürdüğü rekabet daha da kızışınca, özellikle Beyşehir-Konya arası yolcu taşımacılığı yüzde 100’ün üzerinde varan oranlarda ucuzladı.

90 kilometre mesafeli Beyşehir-Konya arası yolculuk daha önce 7 YTL iken, rekabet nedeniyle bu fiyat 5 YTL’ye kadar düşürülmüştü. Ancak rekabetin daha da kızışması üzerine bir yolcu firması fiyatları daha da aşağıya çekti. Aylar önce Beyşehir-Konya arası 7 YTL’ye yolcu taşıyan Kontaş firması, bu fiyatı düşürerek 3 milyon liraya indirdi.

Diğer firmalar halen Beyşehir’den Konya’ya 5 YTL’ye yolcu taşımaya devam ederken, fiyatlarını daha da aşağıya çekip çekmeyeceği bilinmiyor. Ancak bu rekabetin şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşları hayli memnun ettiği gözleniyor.

Öte yandan fiyat ucuzlamasının sadece Beyşehir-Konya arası ile sınırlı olmadığını belirten Kontaş firması yetkilileri, Beyşehir-İzmir arası yolculuğun 15, Beyşehir-Antalya arasının 10 ve Beyşehir-Ankara arasının ise 15 YTL’ye düşürüldüğünü bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 13:07:56
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 20:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?