24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Resimle terapi

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi’nde çocuk servisinde yatarak tedavi gören çocuklar, zamanlarının büyük bölümünü resim yaparak geçiriyor.

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde çocuk servisinde görevli hemşirelerin yatarak tedavi gören okul çağındaki çocukları resim yapmaya yönlendirmesi, küçüklerde zaman zaman yaşanan can sıkıntısı sorununu da ortadan kaldırdı. Çocuklara resim yapma konusunda zaman zaman yardımcı olduklarını da belirten hemşireler, "Bu yöntemle çocuk servisimizde kalan hastalarımızın can sıkıntısı gibi sorunu kalmadı. Hatta bazı çocuklarımız resim yapmaya daha fazla vakit ayırmaları nedeniyle bu yeteneklerini yeniden keşfetmeye başladılar" şeklinde konuştu.

Bu arada, çocuk servisinde kalan hastaların yaptığı resimler, servis koridorlarında sergileniyor. Uygulama ile birlikte çocuk hastaların psikolojik yönden olumlu etkilendiğini belirten hemşireler, "Resimlerinin koridorlarımızda sergilendiğini gören çocuklar, bu işten büyük bir haz duyarak çalışma yapıyorlar. Pastel ve kara kalem çalışmasıyla yapılan resimler, hastane ziyaretçilerinin de büyük ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Hastanenin çocuk bölümünde yatarak tedavi gören 10 yaşındaki Furkan Atan ise "Hemşire ablalarımızın yönlendirmesiyle birlikte resme olan ilgim daha da arttı. Halbuki, daha önceleri resme bu kadar ilgi duymuyordum. Resim, hem stres atmamıza yardımcı oluyor, hem de can sıkıntısı yaşamamıza engel oluyor. Resim yaparak psikolojik olarak rahatlama imkanı bulduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 12:55:42
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 12:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?