23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Sahte para operasyonu

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde piyasaya sahte 20 YTL sürmek istediği ileri sürülen, aralarında bir boksörün de bulunduğu 3 kişi yakalandı.

İddialara göre, dün akşam saatlerinde kent merkezinde 3 ayrı bakkala girmek suretiyle alışveriş yapmak isteyen B.E, G.A. ve boksör olduğu öğrenilen İ.E, iş yeri sahiplerine verdikleri sahte 20 YTL ile sigara ve kola gibi küçük alışverişler yapıp paranın üzerini almak suretiyle piyasaya sahte 20 YTL sürmek istedi.

İş yeri sahiplerinin alışverişte kullanılan paraların sahte olmasından şüphelenip durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine harekete geçen Beyşehir polisi, 01 plakalı bir otomobille bölgeden ayrılıp Konya istikametine gittikleri yönünde bilgi verilen şüpheliler üzerinde çalışma başlattı. Şüpheliler, Beyşehir-Konya Karayolu’nun üzerinde bir benzin istasyonunda aynı yöntemle alışveriş yapmak isterken sivil ekipler tarafından yakalandı. Yakalanan zanlılar arasında Türkiye çapında çeşitli dereceleri olduğu öğrenilen bir boksör de bulunurken, bu kişinin daha önceden de çeşitli suçlara karıştığı, ’evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla Bakırköy ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından da arandığı öğrenildi. Zanlıların Antalya’dan gelerek yol üzerlerinde alışveriş yapmak suretiyle İç Anadolu Bölgesi’nde piyasaya sahte para sürmek istediği ileri sürüldü. Bu arada, sivil polisler tarafından yakalanan şüphelilerden birinin, sahte polis kimliği göstererek kendisini baş komiser olarak tanıttığı öğrenildi.

Polis tarafından şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, piyasaya sürmeye hazırlandığı ileri sürülen 44 adet sahte 20 YTL ile alışverişte kullanıldığı iddia edilen 3 YTL ile beraber toplam 47 adet sahte 20 YTL ele geçirildi. Şüphelilerin üzerinde ayrıca, bir adet de ruhsatsız silah ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, haklarında tanzim edilen hazırlık evrakları ile birlikte ’piyasaya sahte para sürmek’, ’sahte polis kimliği kullanmak’ ve ’6136 Sayılı Kanuna muhalefet etme’ suçlamalarıyla, İ.E. ise bu suçlamaya ilave olarak ’evrakta sahtecilik’ iddiasıyla çıkarıldığı Beyşehir Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Beyşehir Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 03:49:10
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 17:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?