19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Sanal sohbete yasak

Konya'nın Beyşehir ilçe belediyesinde güvenlik gerekçe gösterilerek personelin internette sanal ortamda sohbet programlarını kullanması yasaklandı.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Belediye bünyesinde ortak bir bilgisayar ağ sistemi olduğunu, uzak noktalardaki İtfaiye ve kademe teşkilatının da bu ağa bağlı olduğunu söyledi.

İnternetteki sohbet programları nedeniyle bilgisayarlara çok rahat virüs bulaşabildiğini ve bunun sonucu olarak Belediyedeki çalışmaların aksayabildiğini belirten Tekinöz, ''Dışardan birilerinin tahsilat programlarına girme riski de doğabilir. Bilgisayarlarımızı tehdit eden virüsler ve internet korsanlarına karşı önlem için sohbet programlarının Belediyemiz personeli arasında kullanılmasına yasak getirdik'' dedi.

Uygulama nedeninin yanlış anlaşılmamasını isteyen Tekinöz, yasağın, personelin kötü kullanımından değil, bilgisayarların virüs ve internet
korsanlarına karşı korunması ihtiyacından doğduğunu vurguladı.Yasağın bütün birimlerde uygulandığını, ancak bu programların bilgi
alışverişi sağlanan bir-iki bilgisayarda kullanımına izin verildiğini dile getiren Tekinöz, sanal ortamda sohbet yasağının bilgi işlem merkezi tarafından sıkı bir şekilde denetlendiğini kaydetti.








aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 14:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?