18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Şoförler Odası: Seçme ve seçilme hakkımız elimizden alındı

Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 21 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni yasa ile şoförler odası başkanlarının seçme ve seçilme hakkının ellerinden alındığını ileri sürdü.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan ile milletvekillerine bir faks yazısı gönderdiğini dile getirerek, Ticaret Odası ve Ziraat Odaları’na tanınan seçme ve seçilme hakkının kendilerine de tanınması ricasında bulunduğunu söyledi.

Aydın, "Bizler oda başkanları olarak, elimizden gelen her türlü imkanlarımızı zorlayarak personel, oda ihtiyaçlarını ve üyelerimizin ihtiyaçlarını kendi imkanlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Bütün bunlar gözardı edilerek, iyi niyeti ile çalışan oda başkanlarımızın 21 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile seçme ve seçilme hakları ellerinden alınmıştır" dedi.

Aydın, Türkiye genelinde, faaliyetlerini sürdüren 3 bin 600 esnaf ve sanatkarların meslek kuruluşlarında çalışan personel sayısının yaklaşık 300-350 bin olduğunu, bunların bakmakla yükümlü oldukları birey sayılarını da göz önünde bulundurulduğunda bu rakamın yaklaşık iki katını bulacağını ifade etti.

Faruk Aydın, üyeleri ile ilgili yaşadıkları bir sorun hakkında ise şu görüşlere yer verdi:
"Esnaf ve Sanatkarlar meslek kuruluşlarına kayıtlı bulunan tüm üyelerin, Bağ-Kur, sigorta ve her türlü hizmetlerini kayıtlı oldukları, esnaf teşekkülleri tarafından itina ile takip edilmektedir. Bu verilen hizmetlerde odalarımıza, devletimiz tarafından herhangi bir katkı payı bulunmamaktadır. Sizlerden diğer bir ricamız, 1982-1985 yılları arasında vergiden silinmiş, ancak primini ödemiş, fakat o dönemde geriye yönelik bir yasa yürürlüğe konularak emekliliği gelmiş, buna rağmen bu yasayla karşı karşıya kalan esnafımız, Bağ-Kur’u mahkemeye vererek, mağduriyetlerini avukatlar kanalı ile çözmeye çalışmışlardır. Ancak, bu mahkemeler 1-2 yıl kadar sürdüğünden dolayı bu zaman zarfında esnafımız hiçbir şekilde sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Bağ-Kur sigortalılarına yapılan bu haksızlığın giderilmesini, emekli olanlardan vergi mükellefi ve oda kayıtları devam eden Bağ-Kur sigortalılarının maaşından her ay yüzde 10 kesintinin yapılmasını rica ediyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 18:05:23
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 16:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?