18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Sonbahar'da bir başka güzel olur Beyşehir gölü

Sarararak dökülen yapraklar ağaç altlarında birikirken, özellikle sahil kesiminde gölün değişik renk tonlarıyla birleşince ortaya rengarenk bir tablo çıkıyor. Kıyı kesimindeki parklarda sararan yapraklara rağmen, sonbahar mevsiminde hala yeşilliğini koruyan ağaçlar ile solmamış çiçekler de görülebiliyor.

Gölün yüzeyinde oluşan güneş ışıltıları, yüzlerce kuş ve ördeğin sudaki görüntüsü, beyaz bulutların su yüzeyindeki yansıması, Beyşehirliler kadar, yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Ramazan ayında fırsat buldukça göl kenarında vakit geçiren aileler ise sonbahar mevsiminin güzelliklerini izlemenin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Beyşehir Doğal, Kültürel ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Güllüoğlu, Beyşehir Gölü’nün her mevsim bir başka güzellik yansıttığını belirterek, "Dünyada böylesine güzelliklerin bir arada görülebildiği bir başka yer görmek mümkün değil. Beyşehir’de hem göl hem yeşil hem kültür hem de tarih var. Cenab-ı Allah, bütün güzellikleri bu yörede birarada insanlığın hizmetine sunmuş. Ama, bu güzellikler çok iyi değerlendirilebiliyor mu diye soracak olursanız; bunu söylemek pek mümkün değil" diye konuştu.

beyşehir
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 13:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?