18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Sporcular çekirdekten yetişiyor

Beyşehir İlçesi’nde, geçtiğimiz yıl Beyşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen Taekwondo Spor Okulu’nda ilk kez 4-8 yaş arasındaki çocuklara temel spor eğitimi verilmeye başlandı.

Spor okulu antrenörü Nafiz Çakır, gelişmiş ülkelerde spora başlama yaşının 3-6 olduğunu belirterek, Türkiye’de spor temel eğitiminin daha ileri yaşlarda verilmeye başlanması nedeniyle beklenen başarıların elde edilemediğine dikkat çekti.

Bu yıl ilk kez başlattıkları uygulama ile 4-8 yaş arasındaki gruba temel spor eğitimi, jimnastik ve taekwondo öncesi teknik altyapı imkanı sunduklarını belirten Çakır, "Ailelerin bu uygulamaya büyük ilgisi oldu. 4-8 yaş arası şu an okulumuza kayıt yaptıran 20’ye yakın sporcumuz var. Bu miniklerimizi sadece hafta sonlarında iki saatlik temel spor eğitiminden geçiriyoruz. Okula kayıt olan miniklerimize şimdiden spor sevgisini aşılamaya başladık. Varolan yeteneklerini ise temel eğitimle birleştirdiğimiz zaman, gelecekte bu miniklerimizin arasından çok başarılı sporcular çıkacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

beyşehir
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?