17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Süs lahanaları kentin maskotu oldu

Beyşehir İlçesi’nde, yazın güllerle yapılan çevre düzenleme çalışmalarına, kış aylarında ise süs lahanaları dikilerek devam ediliyor.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, kış mevsiminde yeşil alanlara ve yol ortalarındaki yeşil bölümlere soğuk iklime karşı dayanıklı olan mor ve beyaz renkteki süs lahanaları diktiklerini söyledi. Beyşehir’in turizmde istediği seviyeye gelebilmesi için kent merkezinin dışarıdan gelenlerin gözüne de hitap etmesi gerektiğine dikkati çeken Tekinöz, yaz-kış demeden çevre düzenleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Tekinöz, Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından şehrin muhtelif alanlarına dikimi gerçekleştirilen süs lahanalarının, kentin havasını değiştirdiğine ve renk kattığına vurgu yaparak, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Toprak dondurulmuş naylon tüplere ekilen ve yaklaşık 20 santimetreye kadar uzayan süs lahanaları kentimizde ilginç görüntüler oluşturdu. Renkli lahanalarla yapılan çevre düzenlemesiyle ilk kez karşılaşan Beyşehirli vatandaşlarımız, ekim yapan görevlilere, bu bitkinin özellikleri konusunda çeşitli sorular yöneltiyorlar. Orijinal adı ’Brassica Olaracea’ olan bu lahanaları kentimizin önemli merkezlerine dikiyoruz ve bu çalışmayı bölgemizde ilk uygulayan ilçe belediyesi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

beyşehir
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 12:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?