22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Turist yolu gözlüyorlar

Tarihi ve turistik mekanları ile Konya'nın ön plana çıkan ilçesi olan Beyşehir'de yaz mevsimi ile birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanırken, yerli ve yabancı turistlere, kendi ördükleri nakış işlemeli ürünlerini satabilmek için tarihi mekanları mesken tutan satıcı kadınlar aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor.

 
Beyşehir'de Eşrefoğlu Camisi'nin önünde tarihi mekanı ziyaret etmek için gelen turları takip altına alan satıcı kadınlar, araçların cami önüne yaklaşması ile birlikte kendi örgüleri olan ürünleri turistlere pazarlayabilmek için büyük çaba gösteriyor. Bu çaba bazen istenmeyen görüntüler de ortaya çıkarabilirken, rehberlerle kadınlar arasında küçük tartışmalar yaşanabiliyor.


Diğer yandan, Beyşehir yöresinin nakış işlemeli patiği, eldiven, eşarp, şapka ve yünlü çoraplarını ziyaretçilere pazarlayabilmek için çabalayan kadınlar, günlük harçlıklarını çıkarabilmenin mücadelesini Eflatunpınar'daki Hitit Kutsal Anıt Havuzu'nun yanıbaşında da veriyor. Havuz etrafında sergi açan kadınlar, yörenin el örgülerini tarihi mekanı ziyaret edenlere satabilmek için çocuklarını da konu mankeni gibi kullanıyor. Anıt önünde yöresel ürünleri giyen çocuklar, turistlerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?