22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Üreticinin gözü yağacak yağmurda

Beyşehir Gölü Havzası'nda bahar mevsiminde yetersiz yağış nedeniyle yaşanan kuraklık, serin iklim tahılları içerisinde buğdaydan sonra en çok ekimi yapılan arpa üreticisini vurdu. 

Arazilerine arpa ekimi yapan çiftçiler, bahar mevsiminde yeterli yağışlar düşmemesi nedeniyle boy atmayan ve kurumaya yüz tutan ürünlerinden umudunu kesti. 

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, Beyşehir ve Hüyük yöresinde arpa ekilişinin yaygınlık gösterdiğini söyledi. Buğdaydan sonra hububat üreticisinin en çok ektiği ürünün arpa olduğunu hatırlatan Ersözlü, “Daha çok hayvan yemi olarak ve malt sanayiinde kullanılan arpa eken çiftçimizin büyük bölümü, Mayıs ayının sonuna gelinirken büyük bir hayal kırıklığı içerisine girdi. Yetersiz yağış nedeniyle boy atma imkanı bulamayan ürün, bazı bölgelerde tarlada adeta kurumaya yüz tuttu. Çiftçilerimizin büyük bölümü ise ürün kaybı endişesi yaşıyor. Bu nedenle, çiftçilerimiz şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Tarım Kredi Kooperatifi ile Ziraat Bankası'na borcu olan birçok çiftçimiz, yaşanan kuraklık nedeniyle borçlarının ertelenmesini bekliyor” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 12:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?