25
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Yağışlar rekor kırdı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şubat ayında rekor ölçüde yağış kaydedildi.

Beyşehir Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Şubat ayının 17 günlük periyodunda Beyşehir'de metrekareye düşen yağış 59,7 kilogram olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Şubat ayının 28 günlük periyodunda kaydedilen yağış miktarının metrekareye 28,4 kilogram olduğu göz önüne alındığında, bu yıl Şubat ayında ortaya çıkan verilerin çiftçiler ile doluluk oranında yükselmeler beklenen Beyşehir Gölü için umut olduğu kaydedildi.

Yetkililer, bu ay içerisinde en fazla yağışın 16 Şubat günü metrekareye 23,1 kilogram olarak ölçüldüğünü söyledi. Sözkonusu tarihte toprağa “leke kar” diye adlandırılan kar düştüğünü belirten yetkililer, 16 Şubat'taki yağış oranının ise 17,8 kilogram olarak gerçekleştiğini kaydettiler. Beyşehir'deki son yağışların ardından kar yüksekliğinin ise 10 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü de, Şubat ayının ortalarında gelen yağışların çiftçiler için sevindirici olduğunu söyledi. Ekili arazilerin özellikle bu dönemde kar yağışı beklediğini belirten Ersözlü, bu beklentilerin Şubat ayının ortalarında gerçekleşmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Ersözlü, yağışların Beyşehir Gölü'ndeki doluluk oranına da katkı sağlayacağını belirtirken, “Şubat ayında gelen yağışların, önceki yılın aynı dönemine göre daha fazla gerçekleştiğini öğrendik. Bu bizleri fazlasıyla mutlu etti. Yağış demek, bereket demek, yüzlerin gülmesi demek. Çiftçiler olarak şükrediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?