23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Yağmur yağdı, çiftçi güldü

Konya’nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak İlçeleri’nde kuraklık endişesi yaşayan çiftçilerin yüzü, beklenen yağmurların gelmesiyle güldü.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, yurdun birçok bölgesinde etkili olan Nisan yağmurlarının yörede yaşayan pancar ve hububat ekimi yapan çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Çiftçinin DGD ödemelerinin ardından pancar bedellerine kavuştuğunu ve Nisan ayı ile birlikte beklenen yağmurla da çifte bayram yaptığını dile getiren Ersözlü, "Bu kış beklediğimiz yağışlar olmadı. Ama son yağışlar çiftçimizin moralini bir nebze de olsa düzeltti" şeklinde konuştu.

Beklenen yağmurların geç gelmesi nedeniyle birçok yerleşim biriminde yağmur duasına çıkıldığını hatırlatan Ersözlü, hububat ekimi yapan çiftçilerin erken ekim yapanlarının arazilerinde kuraklığa bağlı tohum zayiatı olduğunu belirtirken, "Bu nedenle bu durumdaki çiftçilerimiz tarlalarında yeniden ekim yapmak durumunda kalmıştı" dedi.

Şuanda pancar ekimi dönemi olduğunu da vurgulayan Ersözlü, "Çiftçimiz tohumunu attı ve yağış bekliyordu. Zamanında gelen bu yağış, özellikle pancar çiftçisi için çok olumlu oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 12:02:44
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 16:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?