19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Yangın işçileri eğitimden geçirildi

Beyşehir İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, sorumluluk mıntıkasında görev yapan yangın işçileri eğitimden geçirildi. Seydişehir Karayolu üzerindeki Genek deposunda yapılan eğitim çalışmalarını; Orman İşletme Müdürü D. Ali Şeker ile Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçeleri sorumluluk mıntıkalarında görevli işletme şefleri de takip etti. Orman Genel Müdürlüğü İnşaat Daire Başkanlığı’nda görevli Makine Mühendisi Ahmet Çetin tarafından verilen eğitim çalışmalarına, 50’ye yakın yangın işçisi iştirak etti. Genek mevkiinde konuşlandırılan ve orman işletmelerine tahsisi yakın bir geçmiş olan yeni arazözler hakkında teknik bilgiler veren Çetin, teorik bilgilerin yanı sıra, uygulamalı eğitim de yaptırdı. Uygulama bölümlerinde, arazöz hortumlarını hızla serme kabiliyetleri ölçülen yangın işçileri, zaman zaman da su ve köpük sıkarak tatbiki olarak yangın söndürme olayını gerçekleştirdi.

Eğitim çalışmaları sonunda yapılan faaliyetleri anlatan Çetin, Türkiye genelindeki orman teşkilatı bulunan 25 ayrı bölgede görevli yangın personelini eğitimden geçirdiklerini hatırlatarak, "Orman işletmelerimize kadar inerek, yangın personelinin mevcut bilgi birikimlerini artırabilmek için mücadele veriyoruz. Çünkü, ormanımız gerçekten milli bir servet. Bu servete sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu açıdan, bakanlık, genel müdürlük ve bölgeler bazında da çalışmalarımız oluyor" dedi.

Orman İşletme müdürlüklerine tahsis edilen yeni arazöz sayısı bakımından gelişmiş ülkelere göre çok gerilerde kalmalarına rağmen, yangınla mücadelede bu ülkelere karşı son derece başarılı olduklarının da altını çizen Çetin, şunları söyledi:

"Keşke bu arazözlerden 5-10 bin tane olsa. Ama 640 adetle mücadele veriyoruz. Buna rağmen, bizdeki mücadele, askerimizle, yangın görevlilerinin çalışmaları ve vatandaşlarımızın katılımıyla olduğundan, başarıya çok çabuk ulaşıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yangının içine giren ve atlayan bir yangın personeli göremezsiniz, ama Türkiye’de bu durum böyle değil. Zorla bu işler olmaz, özellikle yangın işçiliği gönül işi. İşte başarımızdaki en büyük faktör bunlar. Eğitim meselemizi de çözdük mü, başarımız daha üst noktalara ulaşacaktır."

beyşehir
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 13:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?