23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Yaralı leyleğe, garson şefkati

Beyşehir'de kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından av tüfeğiyle vurularak yaralanan leyleğe Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Kıraathanesi garsonu sahip çıktı.

Beyşehir Gölü kıyısında uçamadığı için vatandaşlar tarafından kanlar içerisinde bulunarak Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü’ne teslim edilen yaralı leyleğe kulübün kıraathanesinde çalışan hayvan sever bir görevli sahip çıktı. Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Kıraathanesi’nde garson olarak çalışan Mustafa Tumay, kanlar içerisinde gördüğü leyleğin içinde bulunduğu duruma dayanamayarak yaralı göçmen kuşu bir veteriner hekime götürdü. Tumay, yapılan inceleme sonunda leyleğin av tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olduğu söylenince şaşkına döndü. Kanat ve göğüs kısımlarından ciddi olarak yaralanan leyleğin çok sayıda saçmaya hedef olduğu tespit edildi.

Tumay, daha önce bu durumda olan bir yaralı şahine de çalıştığı kıraathanede bakarak doğal ortamına bıraktığını belirterek, "Bu leyleği kim yada kimler bu hale getirdi bilmiyoruz ama anlaşılan hiç vicdan sahibi olmadıkları görülüyor. Aklı başında bir insanın bu hayvanlara bunu yapamayacağını düşünüyorum. Bu leyleğe de sahip çıkarak, iyileşene kadar bakımını üstleneceğim. Amacım; nesli giderek azalan leyleği yeniden doğaya bırakabilmek. O yüzden, tedavisini üstlenen veteriner hekimimizin de uyarılarını dikkate alarak elimden geldiğince leyleğin iyileşmesi için gayret göstereceğim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 13:01:08
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?