22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Yazyurdu Köyü'nde kaya korkusu

Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Yazyurdu Köyü’nde bulunan kayaların yerleşim birimindeki evlerin büyük bölümünü tehdit ettiği öne sürüldü.

Köy halkından 63 yaşındaki Ayşe Dinç, tonlarca ağırlıktaki kayaların zaman zaman kopup aşağılara indiğini ve kendilerini korkuttuğunu söyledi. Bundan birkaç gün önce de bir kayanın büyük bir gürültüyle koparak geldiğini ve evine birkaç metre mesafede durması nedeniyle herhangi bir talihsiz kaza ile karşılaşmadıklarını ifade eden Dinç, "Bu kayalar buradan kalksın, evler meydana çıksın. Hiç olmazsa tehlikeden kurtuluruz. Evde yalnız başına kalan bir ihtiyar kadınım. Kayalar düşmesin diye birkaç ağaç uzatarak, destekledik ama onun da çözüm olmadığını anladık. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Yazyurdu Köyü Muhtarı Salih Taşar da, 80 haneli köyün 35 hanesinin kaya tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, "Bu sorunu yetkililere ilettik ve sorunun çözümlenmesi için Beyşehir Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile başvurduk. Konunun üst mercilere bildirileceği ve daha sonra gelecek cevap doğrultusunda hareket edileceği söylendi. Geçtiğimiz günlerde bir konu nedeniyle gelen jandarma ekipleri de kopup gelerek yol üzerinde duran kayalara şahit oldu" dedi.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ise konunun kendilerine intikal ettiğini belirterek, "Biz de durumu Valiliğimize bildirdik. Teknik bir ekip tarafından incelenmesi gerekiyordu. İnceleme yapıldı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından bir rapor düzenlenmesi gerektiği söylendi. Şu anda bakanlığımıza bu konu iletildi. Bu işin uzmanları tarafından neler yapılabilir göreceğiz. Onların tavsiyelerine uyacağız. Eğer gerçekten büyük bir risk varsa, şu anda bu ispatlanmadı ama; köy yerleşiminin başka bir yere alınması şeklinde bir tedbir gündeme gelebilir. Tehlike yoktur ya da, birkaç ev tehlike altında derlerse, o evler üzerinde hareket edeceğiz. Ama köyün tamamı üzerinde tehlike gösterilirse belki gündeme getirebileceğimiz yeni yerleşim birimi olabilir. Bu, köylüye şuan bir vaat değil ve gelecek rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:38:09
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 18:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?