17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Yenidoğan Belediyesi çiftçilik yapacak

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle özellikte taşradaki yerel yönetimler yeni kaynak arayışları içerisine giriyor. Konya’nın Beyşehir İlçesi’ne bağlı Yenidoğan Belde Belediyesi, önümüzdeki yıl çiftçilik yapmaya başlayacak.

Yenidoğan Belediye Başkanı Mehmet Sağ, Yenidoğan’ın, Beyşehir yöresinde oldukça geniş tarım arazisine sahip nadir beldelerden bir tanesi olduğunun altını çizerek, "2005 yılında bu potansiyeli değerlendirip, belediyemize yeni gelir kaynakları oluşturacağız" dedi.

Bölgede belediyenin 2 bin dönümlük bir tarım arazisine sahip olduğunu belirten Sağ, geçtiğimiz yıllarda bu alanları kiraya vermek suretiyle gelir elde ettiklerini hatırlatarak, "Ancak, icara vermektense, belediye olarak çiftçilik yaparsak daha çok gelire sahip oluruz. Elimizde böyle bir imkan varken, değerlendirmek gerekir diye düşünüyoruz. Halen belediyenin 2 tane traktörü mevcut. Yeni bir traktör daha alıp belediye bünyesine kazandırmak istiyoruz. 2005’ten itibaren belediye olarak 2 bin dönüm arazide ağırlıklı olarak buğday olmak üzere tahıl ürünleri ekimi başlatacağız. Ayrıca, belediyemiz bir değirmene de sahip olduğundan, ürettiğimiz ürünleri burada una da dönüştürüp satmamız mümkün. Belediye bünyesinde geçici 20 işçimiz var. Bu işçilere çiftçilik yaptırarak her yönüyle değerlendirmiş olacağız" diye konuştu.

beyşehir
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 11:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?