18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Anamas'ın zirvesinde kar keyfi

Konya'nın Beyşehir İlçesi Vali Kemal Katıtaş Lisesi'nde görev yapan öğretmenler ile 12 kişiden oluşan bir grup, Anamas Dağı'na tırmanırken, efsanevi Karagöl'de stres attı.

Beyşehir'in ünlü dağı Anamas'a gerçekleştirilen tırmanış hakkında bilgi veren Vali Kemal Katıtaş Lisesi öğretmenlerinden Kadir Çalışkan ile Eyüp Şahbaz, içerisinde bulundukları grubun 12 kişiden oluştuğunu söyledi. Dumanlı Köyü bölgesinden saat 06.00'da başlayan tırmanışın saat 11.00 sıralarında 2 bin 500 metre yükseltideki Karagöl'de noktalandığını belirten Çalışkan ve Şahbaz, "İlk kez böyle bir tırmanış denememiz oldu. Dağa tırmanırken tabiatın cömertçe sergilediği güzelliklere hayran kalmamak elde değildi. Karagöl'e ulaştığımızda ise, efsanevi gölün yarıdan fazlasının çekildiğini görmek doğrusu bizleri üzdü. Fotoğraflarından gördüğümüz efsanelere konu olmuş olan Karagöl'ün kenarında ilk kez bulunmanın hazzını anlatmak oldukça zor. Anamas Dağı'nın zirvesinin yaklaşık 500 metre aşağısında Karagöl kenarında yaptığımız piknik yaklaşık 3 saat sürdü. Bu arada, yaz ortasında kar yeme keyfini de yaşadık. Ancak, Anamas Dağı'nda kar bulmak için de oldukça zorlandık. Güneş görmeyen bir kuytuda bulduğumuz kar, bizleri serinlemeye yetti. Bu süre içerisinde Karagöl kenarında bir çadırda otlatılan keçiler de dikkatimizi çekti. Dağdan inişe ise saat 14.00 sıralarında başladık. Tırmanışta nefes nefese kalmıştık ama, dönüş yolculuğu daha kolay ve kısa sürdü" diye konuştu.

Öğretmenler herkesi bu büyüleyen manzarayı görmeye davet etti. Dağa tırmanış gerçekleştiren grup, tırmanma ve dönüş yolculuğunda yaşadıkları güzellikleri bol bol fotoğraflamayı da unutmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 12:05:03
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ecevitli IP: 85.98.170.xxx Tarih : 4.09.2005 15:34:37
Evet anamas dapındaki karagöle geziye giden grupta babamda vardı.Çok güzel ve eğlenceli bir gezi olduğunu belirtti.