18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Avcılar hedef değiştirdi

Av tüfeği üretiminde dünya markası olan Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Huğlu Beldesi'nde, doğal hayat konusunda giderek bilinçlenen avcılar hedef değiştirdi.

Avcılığın yaygın mekanlarından olan Huğlu Beldesi'nde 1.5 yıl önce hizmet vermeye başlayan trap skeet atış poligonu, özellikle hafta sonlarında çok sayıda av meraklısını biraraya getiriyor. Avlanmaya izin verilen bölgelerde namlularını yaban av hayvanlarına çevirmek yerine, atış poligonundaki hedeflere nişan alan meraklılar, hem spor yapıyor hem de stres atıyor.

Huğlu Belediye Başkanı Mehmet Doğdu, 1.5 yıl önce Huğlu'da hizmet vermeye başlayan trap skeet atış poligonunun bölgede yaşayan avcıların doğaya bakış açısını bir anda değiştirdiğini söyledi. Artık birçok avcının yaban av hayvanı avlamak yerine, atış poligonuna gelerek bu merakını gidermeye çalıştığını belirten Doğdu, "Av meraklılarımız burada hem spor yapıyor hem vakit geçirip bu bol oksijenli dağ havasında stres atıyor" dedi.

Türkiye'de birçok il ve ilçede daha atış poligonu bulunmazken, ilk kez bir beldede hayata geçirilen trap skeet atış poligonunun, Huğlulu avcıların yanı sıra çevre yerleşim birimindeki meraklıları da biraraya getirdiğine dikkati çeken Doğdu, "Avcılarımız artık bölgemizde trap ve skeet atışlarına yöneldi. Bu poligon 1.5 yıldır bölgenin adeta bir spor merkezi haline geldi. Göreve geldiğimde faal değildi, ancak yaptığımız girişimler üzerine burayı kısa süre içerisinde hizmete açmakla önemli bir iş yaptığımızı anladık" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Doğdu, halen hizmet veren atış poligonunda birtakım eksiklerin de mevcut olduğunu, özellikle dinlenme tesisi konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, atış tutkunlarının merkezi haline gelen poligonu üzerinde binlerce boş fişek de yerlerde birarada dikkat çekiyor. Atış sonrası fırlayan renkli fişekler, poligonu rengarenk görüntüye büründürüyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 17:36:50
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 17:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?