18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Balıkçının çilesi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde Beyşehir Gölü'nün aşırı soğuklar nedeniyle donan kıyılarında mahsur kalan motorlu teknelerini kurtarabilmek için buzları kırma mücadelesi veren balıkçılar, öğlen saatleriyle birlikte soluğu sahilde alıyor.

Hava sıcaklığının düşmesi sonucu Beyşehir Gölü'nün kıyıları geçtiğimiz hafta içerisinde tamamen donmuştu. Gölün yeniden buz tutması nedeniyle balıkçı limanlarında ve kıyılarda mahsur kalan tekneler avlanmaya çıkamıyordu. Beyşehir Gölü kıyısında donan kesimde mahsur kalan teknesini buzların arasından çıkarmak isteyen balıkçı Mehmet Karazeybek ve oğlu, ellerine aldıkları kalas ve demir çubuklarla buz kırıyorlar.

Beyşehir Gölü'nde 15 gündür avlanmaya çıkamadığını belirten balıkçı Karazeybek, "Göl donmadan önce soğuklar ve şiddetli lodos nedeniyle avlanmaya çıkamamıştık. Ardından göl buz tutunca teknemiz de kıyıda mahsur kaldı. 15 gün önce göle serdiğimiz 2 bin 500 metrelik ağ su içerisinde kaldı. Benim durumumda olan ve göl buzlandığı için açılamayan ve su içerisinde ağı mahsur kalan onlarca balıkçı bulunuyor. Ben de ağımı kurtarmak için göle açılmak istiyorum. Ancak, teknem kıyıda buzlar arasında kalınca çaresiz duruma düştüm. Oğlumla birlikte buzları kırıp, teknemin buzların eriyen kesiminden tekrar göle açılması için mücadele veriyorum" diye konuştu.

Bu arada, Beyşehir Gölü'nde erimeye yüz tutan buzların arasından geçip açıklara ilerleyen şanslı tekne sahipleri ise bölgede güneşin yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte avlanmaya yeniden başladı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 09:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?