18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çarşamba Kanalı'na kordon boyu

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde halkın "Çarşamba Kanalı" adını verdiği BSA kanalının her iki çevresinde bir süre önce başlatılan "kordon boyu" çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, kanalda çift taraflı olarak süren çalışmaları yerinde inceledi. Kanal çevresinde yapılan çalışmaların halk nezdinde kendilerine olumlu izlenimler verdiğini anlatan Belediye Başkanı Tekinöz, "Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu alanın bir cazibe merkezi haline dönüşebileceği sinyallerini şimdiden almaya başladık" dedi.

Tarihi regülatör önünden başlayan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında alana kilitli parke döşendiğini, Çınar ve Akasya fidanları dikildiğini, ardından bölgenin aydınlatmasının yapıldığını belirten Tekinöz, parke ve bordür çalışması yapılan yerlerde çimlendirme, fidan dikme ve oturma gruplarının döşenmesi çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Tekinöz, "Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, bu bölgenin İzmir'in kordon boyu gibi halkımızın gezi alanı haline dönüşeceğine inanıyorum. Çalışmalar, Sanayi kavşağında bulunan köprüye kadar devam edecek. Bu yıl imkanlar ölçüsünde gidebildiğimiz noktaya kadar çalışmalarımızı götüreceğiz. Önümüzdeki yıl ise bu güzergahtaki çalışmaları tamamen bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 17:29:41
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?