18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Fakire 50 milyonluk çek

Ramazan ayıyla ilgili hazırlıklarını tamamlayan Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yapacağı yardım miktarını da belirledi.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, ramazan ayıyla birlikte çek uygulaması kapsamında dar gelirli ailelere yardımlarda bulunacaklarını belirterek, "Biz fakirin fukaranın ihtiyacının ne olduğunu bilemeyiz. Kiminin gıda, kiminin kıyafet, kiminin ise değişik konularda ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlara az da olsa merhem olabilmek için belediye olarak dar gelirli vatandaşlarımıza karşılığı 50 milyon lira olan çek yardımında bulunacağız. Bu çekleri alan vatandaşlarımız alışveriş yapacağı işyerlerine bu çeki verecek, esnafımız ise bu çeklerin bedelini faturasıyla birlikte getirerek belediyemizden tahsil edecek. Beyşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, Türkiye'de çok az görülen bir uygulama. Yaklaşan kış ayları nedeniyle de yoksullara yakacak desteğinin yanı sıra, gıda ve kıyafet yardımlarında bulunuluyor ve yardımlar çeklerle yapılıyor "dedi.

Ramazan ayı nedeniyle, geleneksel hale getirdikleri iftar sofrasını yeniden hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Tekinöz, "Bu soframızdan iftar açması uygun görülen fakir ve fukaramız ile maddi durumu yerinde olmadığı tespit edilen öğrencilerimiz istifade edebilecek. Bunlara verdiğimiz davetiye fişleri ile bu sofradan istifade etme imkanı bulacaklar. Bu imkan, sadece belediyenin maddi katkılarıyla olmuyor. Bu konuda, belediyemize destekte bulunarak iftar yemeği vermeyi uygun gören hayırsever vatandaşlarımız ile ilçemizin ileri gelenleri var. 29 günlük ramazan ayının 21 gününde iftar yemeği verebileceğiz. Bu konuda 8 boş günümüz var. Bunun da hayırsever diğer hemşehrilerimin desteği ile doldurulacağını düşünüyorum. Bu iftar sofrasından iftar yemeği alması uygun görülen dar gelirli vatandaşlarımız, isterlerse sefer taslarıyla yine geçen yıl olduğu gibi evlerine yemek götürebileceklerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:16:18
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 16:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?