23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Göle asayiş botu

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Konya'nın Beyşehir Gölü'nü koruyacak Jandarma Asayiş Botu, görev yapacağı Beyşehir İlçesi'ne getirilerek göle indirildi.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapacak Jandarma Asayiş Botu, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden yüklendiği bir TIR üzerinde Beyşehir Gölü sahiline getirildi. Konya İl Jandarma Komutanlığı emrine tertip edilen ve Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde, Beyşehir Gölü'nde fiilen hizmete başlayan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, gölde kullanılacak bota kavuştu.

Jandarma Asayiş Botu'nda görevli personel, özellikle su ürünleri kanununa muhalefet suçlarında idari para cezaları uygulamak, sadece 3 aylık yasak dönemde değil, yılın 365 günü balıkçıların çalışma düzenini sağlamak, göl kirliliği üzerinde koruyucu güvenlik tedbirleri almak, gölün düzenli ve kanunlara uygun kullanımını sağlamak gibi görevleri yürütecek. Bunun yanı sıra, karada başlayarak aniden gelişen, göl üzerinde de süren olaylara müdahale ederek suça el koyma, suçluları yakalama gibi yasal işlemleri gerçekleştirebilecek.

Beyşehir Belediyesi'nin su alımı yaptığı burunda bir vinç yardımıyla gölün üzerine indirilerek mavi sularla buluşturulan Jandarma Asayiş Botu'nda 2 astsubay, 1 uzman jandarma ile 1 erin görev yapacağı öğrenildi. Bu arada, Jandarma Bot Komutanlığı bünyesindeki personelin kıyıda görev yapabilmesi için de bölgede kapalı bir platformun kurulması çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 18:31:15
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 14:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?