24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Leylekler Vadisi'ne AB projesi

Yapılan tanıtım çalışmaları ile son yıllarda kuş meraklıları ve doğa severlerinin hayli ilgisini çekmeye başlayan Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Yeşildağ Beldesi'nde yer alan Leylekler Vadisi'nin korunması ve çevre düzenlemelerinin yapılması için, Selçuk Üniversitesi bünyesinde bir proje hazırlattırıldığı bildirildi.

Yeşildağ Belediye Başkanı Yüksel Ergun, Leylekler Vadisi'nin bu haliyle kendilerini üzdüğünü belirterek, bu bölgenin daha çok insan çekebilmesi için bir takım çalışmalar içerisine girdiklerini söyledi. Leylekler Vadisi'nin çevre düzenlemesi ve korunması amacıyla Selçuk Üniversitesi'nde görevli bir öğretim görevlisi tarafından bir proje çalışmasına başlandığını vurgulayan Ergun, bu bölgenin turizme kazandırılması için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Yeşildağ'ın daha da gelişebilmesi için hayvancılık ve tarımın yanı sıra turizm çalışmalarına da ağırlık vermek istediklerine dikkat çeken Ergun, şu bilgileri verdi: "Bu proje için Avrupa Birliği bünyesinden 15 bin Euro bir yardım alabileceğimizi öğrendik. Ardından bu projeden istifade edebilmek için hemen kolları sıvadık. Hazırlatacağımız proje kapsamında, Leylekler Vadisi'ne gelen insanların daha rahat gözlem yapabilmeleri için içerisinde gözetleme mekanları, patika yolların bulunduğu, yeşil alan çalışmaları yer alması planlanıyor. Buradaki doğal alanı, bozmadan, daha kullanılabilir bir şekle getirebilirsek, buraya gelen ziyaretçilerin sayısını daha da artırabilir ve Beyşehir yöremizin tanıtımına katkıda bulunuruz."

Ergun ayrıca, Yeşildağ'daki Leylekler Vadisi önünde bulunan ve kullanılmayan enerji nakil hattının da kaldırılması ile birlikte artık leylek ölümlerinin sona erdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 13:14:13
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 13:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?