18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Onların mekanı sazlıklar

Türkiye'nin kuş cennetleri arasında gösterilen Beyşehir Gölü üzerinde yaşayan martı ve diğer kuşlar, yaz aylarıyla birlikte yaşam alanı olarak gölün ortalarında bulunan boylarının uzunluğuyla dikkat çeken sazlıkları tercih ediyor.

İlkbahar mevsiminde, Kız Kulesi Adası'nda kuluçkaya yatan martılar, artan sıcaklarla birlikte kendilerine göl içerisinde yeni mekanlar buluyor. Beyşehir Gölü'nün sayısal yönden en fazla görülen türleri arasında yer alan martılar, yaz aylarıyla birlikte Beyşehir Gölü içerisinde boyu su yüzeyinden 2 metre yükseğe çıkan ve adeta küçük adacıklar haline gelen sazlıkların arasında günlerini geçiriyor. Martı toplulukları, birlikte hareket ederek, göl ortasında seyrine doyum olmayan bir görüntü çıkarırken, kendilerine yaklaşan tekneleri gördüklerinde ise havalanarak su yüzeyinde uçuşmaya başlıyor.

Beyşehir Gölü'nde yine en fazla görülen türler arasında bulunan sakar mekelerin de, yaz aylarıyla birlikte kıyılardan ayrılarak, insan baskısından daha uzak olan gölün ortasında bulunan sazlıklar arasında konakladıkları göze çarpıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 12:57:01
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 13:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?