23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Pelikanlara veda

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, nisan ayında Beyşehir Gölü sahilinde yaralı olarak bulunan ve lokanta işletmecisi bir vatandaşın baktığı pelikan, eşi ile birlikte hayvanat bahçesine gönderilecek.

Beyşehir Gölü sahilinde yaralı olarak bulduğu pelikana sahip çıkan ve 7 aydır bakan lokanta işletmecisi Yahya Atik, "Bu süre içerisinde strese girmesi nedeniyle kendisine bir erkek eş bile getirtmiştim. Ancak, aradan geçen zaman içerisinde yapılan tedaviden bir netice alamadık. Soğuk kış günlerinin de yaklaşması nedeniyle yaralı pelikanı eşi ile birlikte yaşaması için Konya'daki hayvanat bahçesine göndereceğim" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Parkı içerisinde bulunan süs havuzunda yaşamlarını idame ettiren pelikan çiftinin, adeta kendilerinden birisi haline geldiğini vurgulayan Atik, "İşyerimize gelen müşterilerimizin de maskotu olan pelikanlar bize, biz onlara alışmıştık. Yaralı olan Boncuk adını verdiğimiz pelikan Nisan ayından beri sürekli veteriner gözetiminde tedavi gördü. Her balığı yemiyordu. Günlük en az 5 milyon liralık balık yiyen bu sevimli hayvanı, kendi haline ölümüne terk etmek istemedim. Yaşatmak için bugüne kadar elimden gelen her imkanı seferber ettim.

Ancak, tedavisinden bugüne kadar olumlu bir netice alınamadı. İyileşmemesi nedeniyle strese girdiğinden, kendisine eş olarak Yunak İlçesi'nden bir erkek eş dahi getirdik. Şimdi getirdiğimiz bu erkek eş, onun yanından ayrılamıyor. Sonbahar mevsimi gelmesine ve uçmasına rağmen erkek pelikan, eş olarak sahip çıktığı yaralı pelikanın bir an olsun yanından ayrılmıyor. Ara sıra gökyüzünde uçuyor, Beyşehir Gölü sahiline iniyor, ama dönüp geleceği mekan yine Mehmet Akif Ersoy Parkı oluyor.

Burada pelikan çifti ile öyle bir iletişim sağladık ki, özellikle erkek pelikan personelimize ve müşterilerimize iyice alıştı. Hatta, lokantamızın içerisine girerek yemek yiyen müşterilerin arasında bile gezinti yapmaktan çekinmiyor. Onlarla adeta bir aile gibi olduk. Ama, yaklaşan soğuklarla birlikte parkımızda yaşama imkanı olmayacak. Şimdiden üşümeye başladıklarını gözlüyoruz. Bu yüzden önümüzdeki günlerde gözümüzden sakındığımız pelikan çiftini, Konya'daki hayvanat bahçesine göndererek, yaşamlarını idame ettirmelerini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:13:50
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 16:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?