24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

SYDV'den 3 bin ton kömür

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir aileler için kömür yardımı yapılacak.

Kömür yardımının bu yıl miktarının artırıldığını belirten Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, geçen yıllara göre bu yıl yapılan yardım miktarını daha da büyütme kararı aldıklarını belirterek, "Beyşehir'de bu yıl 3 bin ton kömür yardımı yapacağız. Geçen yıl fakir ailelere Ilgın kömürü dağıttık. Bu yıl ise Kütahya Tunçbilek kömürü yardımı yapacağız. Köylerde 750 kilo, şehir merkezinde ise 1'er tonluk kömür dağıtımıyla 3 bin kişiye yardım elini ulaştıracağız. Beyşehir Belediyesi'nin şantiyesinde depolanan kömürler, önümüzdeki günlerde öncelikle Beyşehir ilçe merkezinden başlamak üzere dağıtılmaya başlanacak. Daha sonra ilçeye bağlı köy ve beldelerde yaşayan fakir ailelere nakil vasıtaları aracılığıyla yardımlar devam edecek" dedi.

Kömür yardımında bulunulan aileleri ikamet ettiği yerleşim birimi ya da mahallelerindeki muhtarların belirlediğini ve bu doğrultuda hazırlanan listelere göre dağıtım yapacaklarını dile getiren Cantürk, "Ayrıca ilçemize dışardan gelen öğrencilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre de kömür yardımı yapılacak. Ramazan ayı öncesi dağıtımı bitirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl ramazan ayında da gıda yardımlarımız devam edecek. Bunun için önümüzdeki haftalarda gıda ihalesini yaparak ramazan bayramına kadar gıda yardımlarını tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:35:14
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?