23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vinçli dondurma şovu

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Kahramanmaraş dondurması imalatı yapan bir işyeri önünde yapılan vinçli dondurma şovu ilgiyle izlendi.

Beyşehir kent merkezinde Antalya Caddesi üzerinde açtıkları işyerinde Kahramanmaraş dondurmasını imal ettiklerini ve birkaç yıldır yöreyi bu ünlü dondurma ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Emrullah Kutas, "Bugün 5 kişilik bir ekiple bir haftalık uzun bir uğraş ve emeğin sonucunda hazırladığımız 400 kiloluk dondurmamızı vinçle kaldırarak, ilginç bir gösteriye imza attık. Önümüzdeki yıl inşallah tır kaldırmayı düşünüyoruz" dedi.

Keçi sütünden ve gerçek salepten kazanlarda döğüldükten sonra uzun çabalar sonucunda imal edilen dondurmanın kalitesi nedeniyle Konya'dan Beyşehir'e müşteri bile geldiğini anlatan Kutas, "Konya il merkezine günde 25-30 kilo dondurma gönderiyoruz. Yakında Konya'ya da büyük bir şube açmayı hedefliyoruz. Babadan kalma mesleği sürdürüyoruz. Türkiye'de bu işi yapan çok az sayıda usta var. Bu tür gösteriler pek yaygın değil. Bu imal ettiğimiz dondurma bir sanat eseri ve her ustaya mahsus değil. Bugün 400 kiloluk dondurmayı testere ile kesip halkımıza bedava dağıtıyoruz. Önümüzdeki yıl tır kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, bir kurtarıcının vincine asılan 400 kiloluk dondurmalar büyük bir özenle kesildikten sonra Antalya Caddesi üzerinde toplanarak, şovu izleyenlere külahlar içerisinde bedava olarak dağıtıldı. Bedava dağıtılan dondurmalar kapış kapış giderken, bölgeden geçen temizlik işçilerinin kesilen büyük bir parçayı eliyle kaparak yoluna devam etmesi de ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:43:37
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 17:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?