14
Haziran
2024
Cuma
BOZKIR - KONYA

Arıcılar için panel düzenlendi

Bozkır Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bozkır Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa "Bozkır İlçesindeki Arıcılığın Durumu, Problemleri ve Çözüm Önerileri" konulu panel düzenlendi. 

Panelin başkanlığı İlçe Tarım Müdürü Mehmet Tugay yaptı. Panele konuşmacı olarak da Konya Arıcılar Birliği Başkanı Veyis Önder, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Fahri Dönmez, Tarım İl Müdürlüğü Arıcılık Uzmanı Ramazan Özkılıç ve Bozkır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Özkan katılmdı.

Panelistler, Bozkır'ın Konya İlçeleri içerisinde bal potansiyeli yönünden ilk sıralarda yer aldığı ve bunun öneminin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Panelde arıcılık hakkında teknik bilgilerin yanısıra, "Yeni Gıda Kanununa Göre Petek ve Süzme Bal Satışları, Arıcılar Birliği, Bozkır İlçesinde Organik Balın Üretiminin Uygulanabilirliği, Arıların Konaklanması, Gezginci Arıcılık ve Arı Nakilleri, Süzme Bal Üretimi" gibi konularda bilgiler verildi. Bu konulardaki sorunlar ve çözüm önerileri anlatılarak, panele katılanların sordukları sorular cevaplandırıldı.

Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 07:44:53
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 09:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?