18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZKIR - KONYA

Arıcılar sertifikalandı

Bozkır Tarım Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen arıcılık kursu sona erdi. Kursiyerlere, sertifikaları törenle teslim edildi.

Kursta katılımcılara "Arı ailesi ve arılarda yaşam düzeni, gezginci arıcılık ve bal arılarının tarımsal mücadele ilaç uygulamalarından korunması, arıcılık ve ülke ekonomisindeki yeri, arı ırkları, arıcılıkta kullanılan araç ve gereçler, arıcılıkta mevsimsel bakım işleri, ana arı ve arı sütü üretimi, balın özellikleri, önemi ve hastalıkları, polen üretimi ve hasadı" konularında teorik ve uygulamalı olarak bilgi verildi.

Kurs sonunda yapılan sınavda, 110 kursiyerin tamamı başarı göstererek, sertifika almaya hak kazandı. Kursiyelere sertifikaları İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Akif Ülker tarafından verildi.

Törende konuşan İlçe Tarım Müdür Vekili Mehmet Tugay "Kayıtlarımıza göre ilçemizde 145 adet tescili yapılmış arıcımız var. Tescili henüz yapılmamış yaklaşık 150 arıcımız daha bulunmaktadır. Bu da göstermektedir ki arıcılık ilçemizde büyük önem taşımakta ve ilçemizin önemli geçim kaynaklarından birisini oluşturmaktadır" dedi. Tugay, şöyle konuştu:

"İlçemizde meyvecilik de yoğun bir şekilde yapıldığından, arının çiçek tozu ve nektar toplamak için bütün çiçekleri dolaşması, meyve ağaçları ve özellikle elma ağaçları açısından büyük önem taşımaktadır. İlçemiz meyve yetiştiriciliği, hayvancılığı ve tabii florasının korunması için arıcılık büyük önem taşımaktadır. Şayet arıcılık tekniğine uygun, bilinçli ve dürüst bir şekilde yapılırsa, pazarlama problemi olmayacağı gibi arıcı ailelerimiz için iyi bir geçim kaynağı oluşturacaktır."

 

Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 01:32:16
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 15:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?