19
Mayıs
2024
Pazar
BOZKIR - KONYA

Bozkır:Kaçırılan kız evinin yakınına bırakıldı

Konya’nın Bozkır İlçesi’nde 2 gün önce kaybolan ve bulunması için belediye hoparlöründen kayıp anonsları yapılan 6 yaşındaki kız çocuğu, kendisini kaçıran kişi tarafından evinin yakınlarına bırakıldı. Küçük kızı, annesinin tartıştığı komşusunun kaçırdığı iddia edildi.
Bozkır’ın Dereiçi Beldesi’nde 2 gün önce akşam saatlerinde komşularının evine gitmek için dışarı çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 6 yaşındaki Emine Aydoğdu, ailesi ve jandarma ekiplerinin yanı sıra belediye hoparlöründen yapılan anonslarla da arandı.
Kaybolan kızlarından bir haber alamayan aile ümidini yitirmeye başlarken, Emine Aydoğdu, kendisini kaçıran kişi tarafından, kaçırıldığı evin yakınlarındaki bir evin bahçesine bırakıldı. Yeniden eve dönmesiyle ailesine büyük sevinç yaşatan Emine Aydoğdu, jandarma ekiplerine verdiği ifadede, kendisini uzun boylu, sakallı ve gözlüklü bir kişinin kaçırdığını söyledi. Söz konusu kişinin, kendisini bu süre içinde belde sınırlarında bulunan karanlık bir evde tuttuğunu anlatan Aydoğdu, ’’Korktuğum için çok ağladım. Bulunduğum evde, benim bulunmam için belediye hoparlörlerinden yapılan anonsları da duydum. Ancak elimden bir şey gelmiyordu’’ dedi.
2 gün boyunca tutulduğu evin nerede bulunduğunu bilmediğini söyleyen Aydoğdu’nun yapılan sağlık kontrolünde, herhangi bir darp izine rastlanmadığı bildirildi. Çalışmalarını yoğunlaştıran jandarma ekipleri, ailenin verdiği ifade doğrultusunda yaptığı araştırmada, anne Necibe Aydoğdu’nun (34) kızı kaçırılmadan bir süre önce ismi açıklanmayan komşusu ile tartıştığını belirledi. Mahalle komşusunun, Necibe Aydoğdu’ya, "Ben sana gününü gösteririm" şeklinde tehditte bulunduğu iddiası üzerine gözaltına alınan komşunun, ailenin gözünü korkutmak için küçük çocuğu kaçırdığı ileri sürüldü.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
Konya-iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 11:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?