18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZKIR - KONYA

Bozkırlılar bayrağa saygı için yürüdü

Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında Mersin'de Türk Bayrağına yapılan saygısızlık, ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Bozkır'da da bir miting ile protesto edildi.
 
Ellerinde bayraklarla mitinge katılan yüzlerce Bozkırlı, ilçeyi adeta kırmızı beyaza boyadı.
 
Bozkır Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği "Bayrağa Saygı Yürüyüşü" Seydişehir Yolu - Eski Garaj Civarı arasındaki güzergahta düzenlendi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterileri eşliğinde yapılan yürüyüşe Bozkır  Merkez, Belde ile Komşu  İlçelerinin ve bu ilçelere bağlı bazı belde başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yürüyüşün ardından miting alanında şiirler okundu. Burada konuşan Bozkır Belediye Başkanı Akif Ülker, "Milletimizin, birlik ve beraberliğinin tazelendiği, hayatın yeniden canlanışı olarak benimsenen, bu güzel bayramımızın, kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış kişilerce, suistimal edilmesi, Türk evlatları olarak bizleri derinden üzmektedir" dedi. "Bir grup nankör, yozlaşmış kimseler, Türk Bayrağını yere çalmaya, çiğnemeye teşebbüs etmiştir" diyen Ülker, şunları söyledi:
 
"Türk Bayrağına hakaret edilmesi anında, büyük bir duyarlılık ve cesaret örneği gösteren yiğit güvenlik görevlimize ve bütün güvenlik görevlisi kardeşlerimize, hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu davranışları ile yüreklerimize su serpmişlerdir. Bayrağımızın, bizim için bir namus meselesi olduğunu hatırlatmak amacı ile burada toplanmış bulunmaktayız."
 
 
 
 
 
Hakan Mertli
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 22:52:57
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 12:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?