24
Mayıs
2024
Cuma
BOZKIR - KONYA

Bozkırlılar şölende buluşacak

İstanbul'da yaşayan Bozkırlılar, Florya Atatürk Ormanı'nda düzenlenecek şölende buluşacaklar. Bozkırlılar Derneği ile Bozkırlılar Vakfı'nın her yıl düzenledikleri "Geleneksel Bozkırlılar Piknik ve Pilav Şöleni" bu yıl 5 Haziran tarihinde yapılacak.

Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin ve Bozkırlılar Derneği Genel Başkanı Lokman Ciğerci, yaptıkları ortak açıklamada, şölene Konya Milletvekilleri başta olmak üzere İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bakırköy Kaymakamı Hasan Bağcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bozkır Belediye Başkanı M. Akif Ülker ve diğer Belediye Başkanlarının da katılacağını belirtti.

Şölende Bozkır Folklor Ekibi ile sürpriz sanatçılar yer alacak; Çocuklar ve gençlerin katılacağı  çeşitli yarışmalar düzenlenecek; Ayrıca Bozkır Fotoğrafları Sergisi açılacak olan şölende davetlilere etli pilav ikramı yapılacak. Şölene katılanları ayrıca çeşitli sürprizler de bekliyor.

Memleketinden uzakta yaşayan Bozkırlıları senede bir gün de olsa biraraya getirmek istediklerini belirten Bilgin ve Ciğerci, "Hemşehrilerimiz arasındaki dayanışmayı ve işbirliğini geliştirmek ve artırmak istiyoruz" dediler.

Şölen için Bozkır ilçesinden de bir araç kaldırılacak. Dernek ve vakıf yetkilileri, şölen ile ilgili bilginin Bozkırlılar Derneği'nin "0212 679 99 39" ile Bozkırlılar Vakfı'nın "0212 531 74 93" numaralı telefonlarından alınabileceğini belirttiler.

Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 17:23:30
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 11:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?