22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZKIR - KONYA

Buzağılara da küpe

Bozkır Tarım Müdürlüğü tarafından ilçe merkezi ile belde ve köylerde yapılan şap aşılaması ve küpeleme çalışmaları tamamlandı.

Oluşturulan iki ekiple yapılan 2005 İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası’nda, toplam 8 bin 370 büyükbaş hayvana şap aşılaması ve küpeleme çalışması yapıldığı ve kulak küpesi bulunmayan 2 bin 398 büyükbaş hayvana da kulak küpelerinin takıldığı belirtildi. Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Sığır Cinsi Hayvanlarının Tanımlanması ve Tescili Yönetmeliği çerçevesinde bundan sonra küpeleme çalışmalarının yeni doğan buzağılara yapılacağını, ergin hayvanların tanımlanma ve kayıt işlemlerinin yapılmayacağını kaydetti.

Bozkır İlçe Tarım Müdür Vekili Mehmet Tuğay, büyükbaş hayvan sahiplerinin ileride mağdur duruma düşmemeleri için yeni doğan buzağılarına kulak küpelerini taktırmaları gerektiğini ifade ederek, "Artık buzağılar dışında kalan büyükbaş hayvanlardan, kulak küpesi yaptırılmayanların köyden köye dahi her türlü satış ve mezbahalarda kesilmesi yasaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 10:46:56
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 11:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?