22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZKIR - KONYA

Çiftçiden bodur elma ağaçlarına yoğun ilgi

Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan örnek bodur elma bahçesinde çiçekler açtı.

2003 yılı Mayıs ayında hizmet binasının da bulunduğu alan içindeki bahçede kurulan ve içerisinde M-9 anaçlı Hollanda ve Isparta Eğridir Bahçecilik Araştırma Enstitüsü’ne ait Granny Smith, Decosta, Elisa Cpro, Jonagold Boerekamp Early Quee, Top Red, Jonagold Novajo, Rubinstar, Joburn, Topaz, Fuji, Gala Royal, Pinova, Brebörn çeşitlerinin bulunduğu örnek bodur elma bahçesi, çiçeklerin açmasıyla birlikte görenlerde hayranlık uyandırıyor.

Bahçeyle ilgili bilgi veren İlçe Tarım Müdür Vekili Mehmet Tugay, "İlkbahar döneminde çeşit olarak bodur elmaların bağlanması gerektiğinden üçlü tel sistemine göre bağlamaları yapıldı. İlçemiz çiftçilerinin bilgilendirilmesi ve alternatif tarım yöntemlerinden yararlanması için kurulan örnek elma bahçesi müdürlüğümüzü ziyaret eden çiftçilerimizden yoğun ilgi görüyor. Demastrosyon amacıyla dikimi gerçekleştirilen bu çeşitlerden ilçemiz şartlarına en çok uyum sağlayan çeşitler tespit edilerek, ileride bodur elma bahçesi kurmak isteyen çiftçilerimize tavsiye edilecektir. Gerekli teknik bilgiler müdürlüğümüz teknik elemanlarınca verilmektedir. İlçemiz çiftçileri de bölgemiz için yabancı olan elma çeşitlerini görerek tanıma imkanı bulacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 11:39:29
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 12:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa özkan IP: 88.231.247.xxx Tarih : 21.10.2007 14:56:24

Sayın İlçe tarım müdürlüğüne soruyorum,2003 yılından buyana bölgede kaç çiftçi nekadar alana kaç bodur elma ağacı dikmiştir. dünya piyasasını bırakında iç piyasada rekebet edecek yeni çeşit elmalardan kaç tanesini bölgedeki çiftçilerimiz tanıyor. malesef hiç birini kurumun arasındaki örnek fidanlıklarını gören zaten bodur elma dikmekten vaz gecer.m.özkan