18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZKIR - KONYA

Çökelez Çayı kurtarılıyor

Konya İli Bozkır İlçesinde bulunan Çökelez Çayı, Bozkır Belediyesi tarafından temizlenmeye başlandı. Yıllardır temizlenemeyen ve bazı yerlerinin duvar olan kısımlarının yıkılması, bazı yerlerinde duvar olmaması Çökelez Çayı ve Caddesi’nin görünümünü bozarak kurtarılmayı bekliyordu.

Geçtiğimiz günlerde Bozkır Belediyesi Fen İşlerinin ekipleri tarafından Fen İşleri Amiri Kadir Alkan’ın öncülüğünde bu çayın temizliğine ve bakımına el atıldı. Yıkılan duvarların yapılacağını ve duvar olmayan yerlerinde duvarları yapılarak Çökelez Çayı’nın yanından giden yolunda parke taşı ile döşeneceği öğrenildi.

Belediye Başkanı M. Akif Ülker, Çökelez Çayı ve Çökelez Caddesi ile ilgili şu bilgileri verdi.
“Gerçekten İlçemiz Çökelez Çayı ve Caddesi bakımsızlıktan köhne bir görünümü var. Biz geldiğimiz günden itibaren Çökelez Çayı ve Caddesi’ne bir çözüm bulmaya çalıştık. Belediyemiz Fen İşleri ekipleri tarafından da temizlenmeye başlandı. Temizlik işleri Çarşamba Çayı’na bağlı bulunan yerden Çevre Yolu istikametine kadar devam edecektir. Temizlik işleri bittikten sonra duvar olmayan yerlere duvarlar yapılacak, eski duvarlar tamir edilip yükseltilecek, Çökelez Yolu’na da parke taşları döşenecektir. Çökelez Çayı ve Caddesi ilçeye yakışır bir görünüme kavuşturarak ilçemizin ikinci bir kordon boyu caddesi haline getirmek hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Hakan MERTLİ-KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 00:44:35
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 07:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?