1
Haziran
2024
Cumartesi
BOZKIR - KONYA

Eğitim masaya yatırıldı

Konya İli Bozkır İlçesinde;İlçe Kaymakamı Ali KATIRCI, başkanlığında,İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN,İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekil Hakan MERTLİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Mustafa AKKUŞ, İlköğretim Okulu Müdürleri,Orta Dereceli Okul Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi ve Öğretmenevi Müdürünün katıldığı bir toplantı Atatürk İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda yapıldı.

2004-2005 Eğitim Öğretim Yılının değerlendirildiği ve 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık açısından; okul ve kurum idarelerinin,okul ve kurumlar açılmadan yapması gereken iş ve işlemlerin, eğitim-öğretimin, inşaat-donatım,personel vb.hizmetlerin görüşüldüğü toplantıda,okul ve kurum müdürlerine yeni mevzuatlar hakkında da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN; "Öğretmen ve idareciler eğitim ordusunun neferleridir. Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda da ifadesini bulan Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı;çağdaş,l aik,demokratik bir dünya görüşüne sahip,Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş insanlar yetiştirmek bu eğitim ordusunun neferlerinin başlıca görevidir.Türk Milli Eğitiminin çizgisini Atatürk çizmiştir.Bu çizgiden kimse dışarı çıkamaz.Bu çizgiden dışarı çıkan karşısında bizi bulur” dedi.


İlçe Kaymakamı Ali KATIRCI ise yaptığı konuşmada;Öğretmen giyimiyle, davranışlarıyla, alışkanlıklarıyla, bilgisiyle çocuğa örnek ve rehberdir. Öğretmen, öğrencilerine şefkatli ve eşit davranmalı. Ne öğrencilerin ulaşamayacağı kadar uzak ne de sokaktaki arkadaşı kadar yakın olmalı. Onların annesi,babası,arkadaşı,rehberi ve sırdaşı olmalıdır. Öğretmenler derslere hazırlıklı girmelidir. Mesai saatlerinize uyun. İzin ve rapor konusunda iyi niyetli olun. Okul-veli,-çevre-öğrenci işbirliğine önem vererek, sık sık veli toplantıları yapın. Sosyal-kültürel ve sportif faaliyetler yönünden oldukça yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da bu faaliyetlere devam edeceğiz. Belirli Gün ve Haftaları amacına uygun şekilde kutlayalım.Gelen ödenekler ve imkanlar ölçüsünde okullarımızı önümüzdeki öğretim yılına fiziki yönden hazır hale getirmeye çalışacağız.Bu çalışmaları okulların eğitim öğretime kapalı olduğu dönemde yapacağız.Bize acil ihtiyaçlarınızı abartı yapmadan bildirin.Buna göre planlama yaparak,çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Hakan Mertli-Kenthaber/Bozkır
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 11:50:34
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 13:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?