17
Mayıs
2024
Cuma
BOZKIR - KONYA

Felçli küçük zekiye yardımseverlerin desteğini bekliyor

Konya’nın Bozkır İlçesi’nde, sol tarafı doğuştan felçli ve kalça çıkığı olan 9 yaşındaki Zekiye Akdağ, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor. Okuma azmiyle dolu Zekiye Akdağ’ı, ailesi bu yıl Atatürk İlköğretim Okulu’nun 1. sınıfına kayıt yaptırdı.

Yürüyemeyen Zekiye, okul ile oturduğu ev arasındaki 1 kilometrelik mesafeyi her gün annesi Havva Akdağ’ın sırtında gidip geliyor. Anne Havva Akdağ, okuma azmiyle dolu olan kızını okula sırtında götürüp getirmekten hiçbir zaman utanmadığını ve yılmadığını belirterek, "Ancak bu şekilde gidip gelmekte kızım zorlanıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı kızımızı tedavi ettiremiyoruz. Şuanda tedavisi ise sadece Ankara’da yapılabiliyor ve bu iş için de yaklaşık 10 milyar lira gerekmektedir. Bizim de bu parayı bulmamız ve ödeyebilmemiz mümkün değil, hayırseverlerin yardımını bekliyoruz" dedi.

Baba Galip Akdağ ise, kirayla oturdukları evin kirasını 2 aydır, borç içinde açtığı ve halen borcu bulunan dükkanının kirasını ise 3 aydır ödeyemediğini ifade ederek, "İş güç yok. Maddi imkansızlıklar sebebiyle kızımın tedavisini yaptıramıyorum. Zaten birkaç yıldan bu yana devletin ve vatandaşların yaptığı yardımla geçinmeye, karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Açlıktan kimse ölmez, karnını kuru ekmekle bile doyurur. Kuru ekmekle çok günlerimizi geçirdik. Beni asıl üzen üç çocuğumdan ortancası olan kızım Zekiye’nin bu durumu. Her gün gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Maddi yetersizlikten dolayı hiçbir şey gelmiyor. Çaresizlik içerisindeyim. Bir şeyler yapamamanın çaresizliği beni kahrediyor. Bir şeyler yapıp da çaresini bulamazsak, hiç olmazsa biz elimizden geleni yaptık, ancak Allah’ın takdiri böyleymiş deriz. Kızımın tedavisini yaptıracak hayırseverlerin yardımını bekliyorum" şeklinde konuştu. Galip Akdağ, güçlükle konuşurken, duygulandı.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Deniz ve Zekiye’nin sınıf öğretmeni Sunay Gönen de, Zekiye’nin derslerinde oldukça başarılı olduğunu, arkadaşları tarafından çok sevildiğini ve arkadaşlarına uyum gösterdiğini söyledi.

Felçli Zekiye Akdağ ise, okumayı ve okula gitmeyi çok sevdiğini ifade ederek, "Büyüyünce doktor olmak ve bütün hastalara yardım etmek istiyorum. Okula gidip gelmekte zorlanıyorum. Bana tekerlekli sandalye alındığında okuluma daha rahat gidip gelirim. Uzanacak yardım elini bekliyorum" diye konuştu.

Bozkır Kaymakamı Ali Katırcı’nın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyeti üyelerinden İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan ve Sağlık Grup Başkanı Doktor Ayşe Turhan tarafından, durumları yerinde incelenen Zekiye Akdağ ve ailesi için gerekli yardımların imkanlar ölçüsünde Vakıf Başkanlığı tarafından yapılacağı belirtildi.

bozkır
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 13:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?