18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZKIR - KONYA

Haydi Kızlar Okula

Kız çocuklarının eğitimine yönelik olarak yurt çapında başlatılan "Haydi Kızlar Okula" Kampanyasına, Bozkır'da tam hız devam ediliyor. İlçe Kampanya Yürütme Kurulu tarafından yapılan toplantıda, yapılacak faaliyetler ele alındı.
 
İlçe Kaymakamı Ali Katırcı  başkanlığındaki toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Tugay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Mertli, Sağlık Grup Başkanı Ayşe Turhan, İlçe Emniyet Amiri Servet Gökoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Cemil Işılaak ile İlçe Müftüsü Abdurrahman Tercan katıldı. Atatürk İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplaantıda konuşan Katırcı, ”Her ne kadar kampanya kapsamında kız öğrenciler hedef alınmaktaysa da tespit edilen erkek çocuklar da hedef grupta yer almaktadır” dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan da ”Eğitim almak, en temel insan haklarından biridir. Kız çocukların eğitimini sağlamanın somut yolu, konunun önemine ilişkin toplumu bilinçlendirmek ve anne babaları ikna etmektir" diye konuştu
 
İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Mustafa Akkuş ise belde, köy ve mahallelerde kurulacak olan Kampanya Yürütme Kurulunun kimlerden oluşacağı ile görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi.
 
Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 17:42:24
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?