19
Mayıs
2024
Pazar
BOZKIR - KONYA

Kaymakan'dan muhtarlara bilgi dersi

Konya’nın Bozkır İlçesinde, Kaymakam Ali Katırcı, köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bozkır Belediyesi düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Ali Katırcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilgili mevzuatta değişiklik yapıldığını söyledi. Kaymakam Katıcı, bu konuda muhtarlara bilgi verirken yapılan oylama sonucunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne Yukarı Mahalle Muhtarı Fatih Öztürk ile Hacılar Köyü Muhtarı Hasan Ali Özdemir seçildi.

Çok sayıda mahalle ve köy muhtarının katıldığı toplantıda, İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Personel Başçavuş Murat Erten, 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na göre, ilk yoklama, son yoklamada, askere celp ve sevkte, terhisten sonra ve yedeklik döneminde, asker kaçakları ile ilgili muhtarların görevlerinin neler olduğunu anlattı. Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Kerim Yasavul, Kimlik Bildirim Kanunu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Gündoğdu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sağlanan desteklemeler, 5179 sayılı Gıda Kanunu, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle hareketlilik kazanacak olan hayvan sevkinde dikkat edilecek hususlar, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan okullaşma oranı, eğitim durumu, taşımalı ilköğretim uygulaması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sebahattin Ekici, 442 sayılı Köy Kanunu, son olarak Sağlık Grup Başkanı Doktor Ayşe Turhan da, köy ve kasabalarda bulunan gübreliklerin halk sağlığı için nasıl olması gerektiği, bunun için ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği hakkında bilgiler verdi.
Daire amirlerinin verdiği bilgilerin ardından, köy ve mahalle muhtarları tarafından sorulan sorular, ilgili daire amirleri tarafından cevaplandırıldı

Bozkır-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?