24
Mayıs
2024
Cuma
BOZKIR - KONYA

Öğrencilere çevre bilinci konferansı

Ortaöğretim ve yüksekokul öğrencilerine Ortaöğretim ve yüksekokul öğrencilerine "Çevre ve Ekolojik Denge" konulu konferans verildi.

Bozkır Belediye Düğün Salonu’nda, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ve Doğal Hayatı Koruma Takımı personellerinden Jandarma Başçavuş Mehmet Durdal ile Jandarma Uzman IV. Kad. Çvş. Asım Kirpe tarafından verilen konferansa, ortaöğretim ve yüksekokulda öğrenim görmekte olan yaklaşık 250 öğrenci ile öğretmenler katıldı.

Konferansta konuşan Jandarma Başçavuş Mehmet Durdal, jandarmanın hedefinin, vatan topraklarını kendi haline terk etmeyip, çevre ve doğal hayatın korunmasını sağlayarak, geleceğin teminatı olan çocuklara sağlıklı bir yaşam için tertemiz bir çevre bırakmak olduğunu kaydetti. Jandarma Başçavuş Durdal, Jandarma Çevre Koruma Timi ve Doğal Hayatı Koruma Takımı’nın; çevre ve ekolojik dengenin bozulmasının önlenmesi, orman alanlarının tahrip ve talan edilmesi ile orman kaçakçılığının önlenmesi, yasadışı avcılığın önlenmesi, kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmanın önlenmesi, suların kirlenmesine neden olan evsel ve endüstriyel atıkların tespiti durumunda mahallinde gerekli analizlerin yapılması, kültür ve tabiat varlıklarının yıkılmasının, bozulmasının, zarara uğratılmasının, izinsiz yurtdışına çıkarılmasının, alınıp satılmasının ve taşınmasının önlenmesi, Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu Kararlarına aykırı hareketlerin önlenmesi, Su Ürünleri Kanunu’na aykırı hareketlerin önlenmesi gibi görevleri olduğunu söyledi.

Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Durdal, "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir. Çevre kirliliğinin son yıllarda baş döndürücü bir hızla artması ve sınır tanımaz özellikte oluşu, onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Bu sorunun tam ortasındaki faktör insan unsurudur. Yapılacak ilk iş, bilgili ve bilinçli insan yetiştirmek olmalıdır. Bu ise, sürekli, kaliteli ve planlı bir eğitim sistemi ile sağlanmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?