23
Mayıs
2024
Perşembe
BOZKIR - KONYA

Öğrencilerin sağlığı koruma altında

Okul Sağlığı Komisyonu, ilçedeki okullarda öğrencilerin sağlığı için yapılacak faaliyetleri belirledi. İlçe Kaymakamı Ali Katırcı Başkanlığında toplanan komisyon, Ulusal Aşı Kampanyası çerçevesinde Bozkır'da 25 Nisan 2005 tarihinde öğrencilerin aşılanmasını kararlaştırdı.
 
Komisyonun kararlarına göre, öğrencilere okul tuvaletlerinde sıvı sabun kullanma alışkanlığı kazandırılacak. Yıl içinde bütün öğrenciler en az bir kez sağlık taramasından geçirilecek. Okulların çevresinde açıkta satılan gıda maddeleri denetlenecek ve sağlığa zararlı olanlar yasaklancak. Doktorlar tarafından sağlık ile ilgili seminerler verilecek. Engelli çocuklar tespit edilerek, gerekli yardımlar yapılacak. Okullardaki su depoları yılda en az iki defa klorlanacak.
 
Öğrencilere vücut ve çevre temizliği alışkanlığı kazandırılacak. Taşımalı ilköğretim kapsamında taşınan öğrencilere verilen öğle yemeğinin yapıldığı yer, dağıtım ve öğrencilerin yemek yediği yerler sık sık denetlenecek. Bulaşıcı hastalıklardan korunma konusunda öğrenciler ve veliler bilgilendirilecek. Öğrencilerin ve gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden korunması konusunda çalışmalar yapılacak.
Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 22:58:51
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?