19
Mayıs
2024
Pazar
CİHANBEYLİ - KONYA

Konya: Minik Özgür ailesine kavuştu

Konya’da, 5 gün önce, sarraflık yapan bir babanın 10 yaşındaki oğlunu kaçıran fidyeciler, yakalanacaklarını anlayınca, çocuğu bırakıp kayıplara karıştılar. Boş bir evde bulunan çocuk, ailesine teslim edildi.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Yeniceoba Beldesi’nde sarraflık yapan Mehmet Yıldız’ın oğlu Özgür (10), 5 gün önce evlerinin önünde oyun oynarken kaçırıldı. Çocuğu kaçıranlar, aileyi telefonla arayarak, 100 bin dolar fidye istediler. Güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine Yıldız ailesinin telefonları dinlemeye alındı. Yeniceoba Beldesi ve Cihanbeyli İlçesi’nde 4 eve baskın düzenleyen güvenlik güçleri, 2 kişiyi gözaltına alırken, aileye gelen telefonlarla çocuğun Konya’da bir evde tutulduğunu tespit etti.


Konya Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan özel bir ekip, çocuğun saklandığı Konya’nın merkez Karatay İlçesi’nde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda Özgür Yıldız kurtarılırken, yakalanacağını anlayan fidyecilerin kısa bir süre önce kaçtıkları belirlendi.
Özgür Yıldız, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ailesine teslim edildi. Heyecanlı olduğu gözlenen baba Mehmet Yıldız, çocuğunu bulmak için seferber olan güvenlik güçlerine teşekkür etti. Özgür Yıldız da, "Jandarma amcalara, polis amcalara teşekkür ederim" dedi.

iha-konya
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:40:41
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?