23
Mayıs
2024
Perşembe
CİHANBEYLİ - KONYA

KOSGEB'ten konferans

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu’nda, "Cihanbeyli Sanayisi-KOSGEB ve Teşvikleri" konulu konferans düzenlendi.

Nisan ve mayıs aylarında arıcılık ve balcılık konusunda bilgilendirilen Cihanbeylili çiftçilerden sonra Cihanbeylili sanayici ve iş adamları KOSGEB’in orta ölçekli sanayicilere vermiş olduğu hizmetlerle ilgili bilgilendirildi.

Cihanbeyli MYO Konferans Salonu’nda verilen konferansa Cihanbeyli Kaymakamı Mehmet Polat, Belediye Başkanı Nuri Ünalan, MYO Müdürü Şaban İnam, sanayiciler, konuşmacı olarak da KOSGEB Konya Bölge Müdürü Osman Nuri Gönen katıldı.

Cihanbeyli sanayisinde önemli bir yer alan tuz işletmeleri ve diğer imalat sanayinde hizmet veren sanayiciler konferansta KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı destekler, teşvikler ve hizmetler konusunda bilgilendirildi.

Sanayiciler diğer ilçe sanayilerine nazaran çok küçük bir sanayilerinin bulunmasından yakınarak, tuz sektöründe kullanılan makinelerin tamiri ve imalatı konusunda çok geri kaldıklarını ve özellikle tuz işletmelerinin gereksinimi olan bir tuz tahlil laboratuvarının kurulması noktasında isteklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:00:36
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?