18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEREBUCAK - KONYA

30 yıldır şans oyunu yasak

Derebucak'a bağlı Çamlık Beldesi’nde bulunan kahvehanelerde yaklaşık 30 yıldır okey, tavla, iskambil oyunu gibi şans oyunları yasak kapsamında bulunuyor.

Belediye Başkanı Bayram Yazar, Çamlık Beldesi’nin muhtarlık yönetimi olan köy olduğu dönemlerde, kahvehanelerde tavla, okey ve iskambil oyunu gibi şans oyunlarının yaklaşık 30 yıldır yasak olduğunu, o günden bu yana bu yasağın delinmeden uygulandığını söyledi.

Muhtarlık İhtiyar Heyeti’nin, gençleri tembelliğe ittiğini ve zaman öldürdüğünü gerekçe göstererek aldığı yasaklama kararına, beldede yaşayan kahvehane sahipleri ile vatandaşların uyduğunu vurgulayan Başkan Yazar, "Beldemizde halen 4 adet kahvehane var. Bu kahvehanelerimize genellikle orta yaş grubu insanlarımız gidiyor. Onlar da, çay ve kahvelerini içer, masa üzerine bırakılan günlük gazete ya da çeşitli kitapları okur. Kahvehanelerimizde şans oyunlarının yasak olması nedeniyle, vatandaşlarımız sohbet etmeye daha çok vakit ayırır" şeklinde konuştu.

Çamlık Beldesi’nde gençlerin ise kahvehane yerine daha çok internet cafelere ilgi gösterdiğini belirten Başkan Yazar, "3 bin 750 nüfuslu beldemizde, 4 kahvehanenin yanısıra, 4 adet de internet cafe var. Kahvehanelere gitmeyen gençlerimiz, kahvehanelerde de şans oyunu olmadığı için ilgiyi bu tür mekanlara gösteriyor. Bu ilgi, internetcafe sayısının artmasına da neden oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:06:33
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?