12
Haziran
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Konut müjdesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 400 konuttan 152 adet konut açık satış yöntemi ile satışa sunuldu.

Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, dar gelirli ve konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza kira öder gibi ev sahibi yapmak amacıyla hükümet tarafından yaptırılan konutların başvuru ve ödeme şartlarında bazı kolaylıklar getirildiğine işaret ederek, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların satış esas koşullarını gözden geçirip 20 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında Ziraat Bankası şubesine başvurmaları gerektiğini belirtti.

Konut seçimini yapan alıcıların, tercih ettikleri konutun satış bedelinin %10, %15, %25’i oranındaki peşinat miktarını 20 Ekim-30 Kasım 2005 tarihleri arasında projeye göre ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklarını ifade eden Özdoğan, şunları söyledi:

“Borç bakiyesi tercih edilen peşinat miktarına göre %10 peşinat oranı için 96 ay, %15 peşinat oranı için 108 ay ve %25 peşinat oranı için 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2006 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Konutların teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 14 aydır. Konutların anahtar teslimi İdarece belirlenecek proğram dahilinde gerçekleştirilecektir. Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1’i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.”

Başkan, satış esas ve koşullarının değişen maddeleri ise şöyle sıraladı: "Açık satış kampanyasında yüksek satış performansının sağlanması amacıyla kura yöntemiyle yapılan satışta aranan ‘konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları’ şartları kaldırılmıştır.

Yine aynı gerekçelerle, açık satışa başvuracak olan konut alıcıları için ‘konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapması ve alıcıların Sözleşme uyarınca sahip oldukları hak ve yükümlülükleri, ancak anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra üçüncü kişilere devir ve temlik edebilmeleri’ şartları kaldırılmıştır. Bu kapsamda önceki satış kampanyasından konut satın almış olan alıcılarında decir kısıtlaması kaldırılmıştır."

Musa Dikmenli - Kenthaber / Ereğli
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 16:11:21
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?