17
Haziran
2024
Pazertesi
HALKAPINAR - HALKAPINAR - KONYA

Fatih Şentürk

1957’de Yusuf ŞENTÜRK ve Hatice ÇETİN’in ikinci çocukları olarak Zanapa’da doğdum. İlk ve orta okulu Zanapa’da, Liseyi Ereğli’de 1974’de bitirdim ve Üniversiteye girdim.

Ankara Teknik Eğitim Fakültesi’nden 1979’da mezun oldum ve Bilecik Endüstri Meslek Lisesine öğretmen olarak atandım. İki yıl öğretmenlikten sonra 1981 de Ankara’ya Ders Aletleri Yapım Merkezi’ne naklen geldim Burada dört yıl idareci olarak görev yaptım. Bu süre içinde Yabancı Diller Eğitim Merkezi İngilizce Bölümünü bitirdim.

 

1985 yılında Ders Aletleri Yapım Merkezi’ndeki görevimden istifa ederek Ereğli’ye döndüm. Burada 2006 yılına kadar beyaz eşya ticareti ile iştigal ettim. 2006 yılında emekli oldum. 1996 Yılında Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak bulundum.

Evli ve iki çocuk babasıyım. İyi derecede bilgisayar ve İngilizce bilmekteyim. Televizyon, Radyo, Gazete ve Dergilerde çok sayıda program, yazı ve makalelerim yayınlanmıştır.

1994 Yerel Seçimlerinde Ereğli Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. 1999 Seçimlerinde ise Ereğli Belediye Başkanlığını kazandık. Burada gösterdiğimiz performans seçimi almamızda çok etkili olmuştur.

Ereğli Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği’nin kurucusu, Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği’nin üyesiyim. Halen Merkezi Niğde’de bulunan İç Anadolu Doğa Koruma Federasyonu’nun Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı ile birlikte Ereğli Sazlıkları Akgöl Ve Çevresini Koruma Ve Güzelleştirme Derneğinin (ESKOD) de başkanlığını yürütmekteyim. Ereğli Kent Konseyi üyesiyim.

Bölgemiz için en önemli doğa koruma projelerinden “Ereğli–Ayrancı Havzasında Doğal Kaynakların Akılcı Kullanımı Ve Doğal Alanların Korunması” Projesi’ni 2007 Yılında tamamlayarak “Ereğli Sazlıkları Akgöl Yönetim Planı”nı Ulusal Sulak Alan Komisyonuna Hazır hale getirdik.

Çeşitli görevler için yurt dışında bulundum.
1982’de M.E.B. adına İTALYA ve CEZAYİR’e, 1986’da ALMANYA’ya gittim. 1998’de Ereğli Belediyesini temsilen “Şehircilik ve Kent Yönetimi” konulu çalıştay için BELÇİKA ve BREZİLYA’ya, 2002’de ise ROMANYA’ya gittim. 2006 yılında Gef-II Projesi kapsamında ÜRDÜN’de Biyoçeşitlilik ve Doğa Koruma STK eğitim ve çalışmalarına katıldım.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar