15
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Göçeri Beldesi'nde cami yangını

Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Göçeri Beldesi'nde bir camide çıkan yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, cuma namazından önce saat 11.00 sıralarında Aşağı Mahalle'de bulunan Aşağı Mahalle Camii'nden alevler yükselmeye başladı. Henüz sebebi bilinmeyen yangına, Göçeri Belediyesi'nin yanı sıra, Kıreli ve Çavuş beldelerinden gelen itfaiye araçları müdahale etti.

Halkın da destek verdiği söndürme çalışmaları yaklaşık 1.5 saat sürdü. Yangın sonucu tarihi ahşap caminin çatısı ve iç kısmı tamamen yandı. Alevlere yenik düşen caminin sadece iskelet halinde duvarları kalırken, beldenin ilk cami olan Aşağı Mahalle Camii'ndeki yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİLMİ DOLU IP: 85.108.99.xxx Tarih : 25.06.2006 15:59:49
konya merkezde vediğer illerde ikamet eden bütün göcerili hemşehrilerime kasabamızın tarihi ve en eski camii olan aşağı camii nin yangın sonucu yok olmasından sonra yeri ne yenisinin yapılması için hepsinin büyük çaba icerisin de olduklarını biliyo- rum aynı çabayı camimizin durumunu bütün tanıdıklana iş arkadaşlarına komşularına - anlatarak camiimizin yapımında onlarında -katkıda bulunmasını sağlayacakların dan -eminim. hepinize teşekkür ederim!: HAYDİ GÖÇERİLİLER EL ELE: